THE BAD MEN FROM BODIE
spelen
MAN DON’T BREAK

Een Wetteloos – Historisch – Americana -
Rock’n Roll – Theater – Epos


Man Don’t Break is een voorstelling over gelukzoekers. Mensen die de moed hebben om alles wat ze hebben en kennen achter te laten, in de hoop iets beters te vinden. We bevinden ons in het mijnwerkersstadje Bodie ten tijde van de goudkoorts. Een Wild West boomtown in Californië. Een plek voorbij de frontier, aan het begin van de melting pot die Amerika zou worden. Een plek die binnen twee decennia volledig uitgewoond zou zijn en symbool staat voor hoe snel die Amerikaanse droom een nachtmerrie kan worden.

Bodie wordt bevolkt door opportunistische kroegbazen, keiharde industriëlen, doorgeschoten cowboys, verweesde kinderen, immigranten van over de hele wereld en hoeren met een hart van goud. Al deze mensen hebben ÉÉN ding gemeen. Wat voor onbeklimbare berg ze ook op hun pad vinden; hoeveel tragedie ze moeten doorstaan; hoe hard ze ook moeten vechten voor een minuscuul brokje geluk; ook al raken ze daarbij alles en iedereen kwijt: MAN DON’T BREAK.

The Bad Men From Bodie vinden elkaar in hun gedeelde liefde voor bluegrass en americana-muziek, heftige en absurde scènes. Volledig akoestisch met meerstemmige zang en van klein naar groot: ukelele, viool, mandoline, banjo, vele gitaren, percussie en contrabas. 


OVER ONS

The Bad Men From Bodie is een nieuw collectief van muzikale theatermakers uit verschillende gezelschappen als Orkater en Club Silenzio.

Spel en muziek:
- Kiki van Deursen
- Viktor Griffioen
- Laurens Joensen
- Colin Linnekamp

Productie en zakelijk leiding:
- Annelies Hendrikse

Met grote dank aan:
Joost Reijmers (trailer en poster),
Wieke ten Cate (eindregie),
Mario Hooglander (fotograaf),
Saskia van der Klei (kostuums),
Daniël van Veen (ontwerp website),
Ramses Nieuwenhuizen (technisch advies), Houthandel van Steen (decor),
Vincent van Warmerdam (repetitieruimte), 
Alles voor de Kunsten (boekingen theater)
en Amsterdams Fonds voor de Kunst (moneyz)


         * NIEUWS *

We hebben een fantastische CD! Met alle zelf geschreven muziek uit MAN DON’T BREAK en een special track. Een exemplaar bemachtigen? Stuur dan een mail naar info@badmenfrombodie.nl en we sturen hem voor €15,- per post naar je toe!


         * NIEUWS *

Deze zomer hebben we op allerlei festivals gespeeld, dat was te gek! In het najaar gaan we terug naar het theater. Zie de speellijst in welke theaters we te vinden zijn!